Foglalás / Booking

SZÉP Kártya elfogadóhely

SZÉP Kártya elfogadóhely

 

Bankkártya elfogadóhely

Bankkártya elfogadóhely

 

A thai masszázs története

A thai masszázs története
 
A hagyományos ősi thai masszázs a test "megmozgatásának" egy különleges formája, amely magában foglalja a Hatha jóga, a reflexológia és az akupresszúra elemeit, eredete mintegy 2500 évre nyúlik vissza. A thai masszázs gyakorlatának gyökerei Shivaga Komarpajiig (az úgynevezett "atya doctor) vezethető vissza , aki orvos volt, Buddha barátja és kortársa. Ókori orvosi szövegeket vésett kőtáblákba annak érdekében, hogy megőrizze a thai masszázs hagyományát; ezek a vésetek, feliratok még ma is láthatóak a Wat Pho templom falain Bangkokban.
Thaiföldön, sokan vannak, akik nehéz fizikai mezőgazdasági munkát végeznek egész nap, és az izmaik nagyon befeszülnek és fájnak; ezért a szülők megtanítják gyermekeiket a masszázs fortélyaira. Ily módon öröklődik a thai masszázs szóról-szóra évezredek óta. A thai masszázsnak különböző stílusai alakultak ki Thaiföld egyes részein. Amikor az emberek összegyűlnek a különböző régiókból megosztják egymással a különböző masszázs technikáikat. Más országokból, mint Kína, India, Burma és Tibet is érkeztek változatok, elősegítve a thai masszázs fejlődését.
 
A thai masszázs módszer
 
A thai masszázs ötvözi a ázsiai szomszédaitól átkerült, és generációkon át öröklődött stílusokat. Ellentétben a nyugati masszázs folyamatos ütögetős, gyömöszkölős módszerével, a thai módszer pontnyomást, izomnyújtást és ritmikus jógaszerű mozgásokat elegyít könnyed, megnyugtató stílusban.
 
A thai masszőr nem csak a kezeket -a test feszültségének megszüntetésére- hanem  lábukat, alkarjukat, térdüket, könyöküket is használja. A masszázs a padlóra fektetett matracon teljesen felöltözve, olaj nélkül történik.
 
 A thai gyógymasszázs mélyen a szervezet működésében fejti ki hatását, megszünteti a izom-és ízületi feszültségeket, valamint segít az ideg-, izom-és ínszalagok kiegyensúlyozásban.
 
A Nuad Bo-Rarn (thai masszázs) 6 kulcsfontosságú pontja
 

Jóga - Gyakorlat - Elmélkedés - Reflexológia - Akupresszúra - Gyógyító Művészet

 

Holisztikus előnyei a hagyományos thai masszázsnak

(holisztikus: a teljességre, az egészre törekvő; az a gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg értelmi, fizikai és szociális állapotát is)
 
Megkönnyíti az ellazulást - Növeli a tudatosságotFelszabadítja a blokkolt energiaáramlást - Élénkíti az idegrendszert - Enyhíti a fájdalmat és az izomfeszültséget - Gyorsítja az anyagcserét - Erősíti és megfiatalítja a testet - Javítja a vérkeringést és nyirokkeringést - Növeli a rugalmasságot (passzív jóga pózok) - Kiegyensúlyozott testi, leki és a szellemi közérzetet nyújt - Méregtelenít
 
Különösen hasznos lehet:
Fejfájás, migrén, ízületi gyulladás, fájó nyakcsigolyák, bénulás, zsibbadás, isiász, hátfájás esetén.